Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vendégvárás, házibulik, pizsamapartyk, szülinapok, babazsúrok, bulik a barinőkkel-cimbikkel

 A húsvét adta az ötletet, hogy leírjak néhány gondolatot a vendégvárásról. Mint tudjuk a húsvéthoz hozzá tartozik a vendégjárás-vendégvárás is. Ilyenkor ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, lelkünket is. És valljuk be őszintén mi lányok a szívünk mélyén szeretjük ha meglocsolnak minket, elsősorban életünkben az első férfi, vagyis az apukánk. :-) Aki természetesen nem hagyja, hogy elhervadjunk. :-) Szeretném, ha ez a hagyomány megmaradna. Szerintem egy aranyos játék.

Tehát a lelkünk már ünneplőben van, a lakás feldíszítve, barka a vázában, sonka, tojás kész, várjuk a locslókat...Jó, jó de hogy...

Szerintem a legpraktikusabb megoldás erre a célra a műanyag vagy papír tányér, tálca, és műanyag pohár beszerzése, és előkészítése. Nem kell megteríteni sem, és használat után kidobandó. (Csak halkan súgom meg, hogy utálok mosogatni és ráadásul a víz is és a mosogató szer is sokba kerül. :-) ) És egészen biztos vagyok benne, hogy a felnőtt családtagok sem értékelnék, ha esetleg a vadiúj étkészlet egy egy darabja áldozatául esne a vendégvárásnak. :-)

Ha azonban hagyományos módon a családnak szeretnétek kedveskedni és megterítetek a húsvéti közös nagy ebédhez, van egy javaslatom:

 

ha-nem-tudod-hogyan-kell-megteriteni.jpg

 

 

:-) Jópofa ugye? :-)

Egyéb bulik, másfajta vendégvárás

Ha csak összejöttök a barátokkal/haverokkal egy kis csevejre, pizsamapartyra arra tökéletesen megteszi egy kis rágcsálni való, egy kis üdítő, aprósüti, vagy bármi amit szerettek, bár itt is javasolnám a gyümölcsök pl. gyümölcstál, vagy vegyes saláta elkészítését (amit akár közösen is megcsinálhattok, mert jó buli a konyhában közösen tevékenykedni. :-) De egy nagyon fontos dolog, elég nagyok vagytok már ahhoz, hogy bulizzatok, akkor a takarítást se hagyjátok a felnőttekre. Légyszííííííí... :-))))

Egy két jótanács, egyrészt a családi béke megőrzése érdekében, másrészt a környezetvédelem érdekében. Ha van arra lehetőségetek, hogy szelektíven gyűjtsétek a hulladékot, akkor ez a legjobb megoldás. Ha nincs, akkor is igyekezzetek legalább megpróbálni így szemetelni, mert sok sok dolog újrahasznosítható, amiről nem is gondolnátok.

A szelektív hulladékgyűjtés az a hulladék anyagfajtánként való szétválasztását jelenti. Tehát külön gyűjtük az üveget, a papírt, a műanyagot stb. stb. (Forrás: Öko Pannon Kht.)

Ezt Ti úgy tudjátok megcsinálni a legegyszerűbben, ha egy egy bulin eleve két három szemetes zsákot készítetek ki, és külön dobjátok ki a műanyag tányérokat, az italoskarton dobozokat, az aluminium dobozokat, a PET palackokat (ez a két literes üdítős, és ásványvizes flakon). :-)

Képzeljétek például a papír dobozból újrahasznosított papír készül, így nem kell újabb fákat kivágni a papír előállításához. Az újrahasznosított műanyagokból például tollakat, játékokat de még ruhát is készítenek...(Ha érdekel a téma nézzétek meg az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés honlapját is, innen az oldalról elérhetitek a kedvenc linkjeim között van. :-)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.