Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli ünnepek

Advent

A várakozás, készülődés, ráhangolódás időszaka...

 narancs.jpg

Mikulás

 

Karácsony

 karacsonyi_asztaldisz.jpg

Vízkereszt

Vízkereszt az egyik legősibb keresztény ünnep, amely Jézus Krisztus megjelenésének, kinyilvánulásának momentumait kapcsolja egybe:

Ezek közül később keleten Jézus keresztsége lett hangsúlyos (erre emlékeztet a vízszentelés), nyugaton pedig a napkeleti bölcsek látogatása került előtérbe – olyannyira, hogy a római katolikus egyház a Második vatikáni zsinat óta csak ezt ünnepli vízkeresztkor, a többit más napokra helyezték át. (Forrás: Wikipédia)

Farsang

Elűzzük a telet. (Megjegyzem én már unom. Az idei tél picit hosszúnak tűnik, és már unom a szürkeséget is.) Hozok két olcsó és egyszerű süti receptet, az egyik egy fánk, a másik pedig muffin. 

Fánk: 

Hozzávalók: 1 db tojás, 1 kicsi kefir (vagy tejföl), 1 cs. vaníliás cukor (vagy egy fél vanília rúd), 1/2 csomag sütőpor (elhagyható), csipet só és 12 csapott evőkanál liszt

A tojást a cukrot a sütőport és a kefirt összekeverjük, hozzákanalazzuk a lisztet és 2 kanál segítségével bő forró olajban kisütjük.

 

Muffin:

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1/2 bögre olaj (vagy olvasztott vaj), 1 tojás, 1 cs. sütőpor 

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást habosra verjük és hozzáadjuk a cukrot, a tejet az olajat. Az egészet jól összekeverjük és kivajazott muffin formában kisütjük.