Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ma - Jo - Néz

 ...az úgy volt.... szóval picit kiürült a hűtő és a fagyasztó tartalma és erősen gondolkodtam, mi fenét lehetne főzni....ebből jött a zöldségfasírt ötlet...

Hozzávalók:

½ kg bármilyen fagyasztott vagy nyers zöldség (én francia saláta keverékből készítettem)

1 tojás

1 ek liszt

Néhány ek olaj vagy bármilyen zsír

Fűszerezés ízlés szerint, só, bors, delikát

A zöldségeket (ha nyers zöldségből dolgozol, akkor először pucolás, és apró kockára vágás...na nem a zöldborsót, mert az úgy kerek, ahogy zöld...)  delikátos vízben puhára főzöm, majd amikor megfőtt egy tálba szedem szűrőkanál segítségével. Amikor picit kihűlt hozzáadom a lisztet, a tojást és ha még szükséges a sót és a borsot. Az egész elegyet botturmix-al összetöröm. Egy edényben olajat, vagy zsírt forrósítok és két kanál segítségével beleszedem a masszát. Sűrűn forgatva aranybarnára sütöm. 

Akár főzelék mellé feltétnek, akár vendégvárónak kitűnő étel. 

-------------------------------------------------------------------------------

Szóval a Ma - Jo - Néz!

Az alap, ahogy a legegyszerűbb elkészíteni.

Hozzávalók: Majonéz, tejföl, ízlés szerint, só, bors, és cukor (ne parázz, a kristálycukor tökéletes, amíg kevergeted szépen elolvad) 

Na vegyél elő szépen egy nagyobb tálat, ebben fogod elkészíteni a tartármártás vagyis a majonézes mártás alapot. A majonézt belenyomod a tálba, hozzáadagolod a tejfölt, ízlés szerint sózod, borsozod és cukrozod) Soxor kóstolandó addig, míg a kívánt íz hatást el nem éred. (Megjegyzés: ezt a tartármártást szoktuk enni rántott ételek mellé például rántott sajt, rántott gomba) Fogsz egy kézi habverőt, és az összes alapanyagot szépen óvatosan összekevered. 

Ha meg van a majonézes alapod, na ebbe kerülhetnek ám igazán nagyon egyszerű finomságok...úgy mint főtt burgonya szeletelve, vöröshagyma szeletelve, főtt tojás szeletelve. Nem csak külön külön, hanem egybe is. Így egy igazán laktató ételt készítettél. Ok, ok látom az arcodon, hogy nincs benne husi...nincs...de Te tehetsz bele kockázott párizsit, karikára vágott virslit...vagy ha nem bele teszed, akkor tálald baconba göngyölt virsli mellé a majonézes salátát, vagy ünnepek alkalmával süthetsz hozzá csirkét, bőrös malac sültet, húskenyeret, stefánia szeletet, töltött fasírtot. 

Kítűnő vendégváró fogások kerülhetnek az asztalra. 

Jó étvágyat!