Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kenyér- és gabonafélék

Az egyik legfontosabb étel az ember számára már ősidők óta a gabona. És azért valljuk be őszintén nem csak, hogy szükségünk van rá, de szeretjük is! Minden formájában: édesen, sósan, töltve, töltelék nélkül... :-)

gabona azoknak a perjeféléknek az összefoglaló elnevezése, amelyeket táplálkozás céljára felhasználható magjaik miatt termesztenek. Ősidők óta az emberiség fő táplálkozási elemei közé tartoznak. A gabonafélék lisztjéből sült, erjesztett tészta a kenyér, az emberiség számára kezdettől fogva alapvető néptáplálék volt. Ezért a gabonaféléket bármely más haszonnövénynél nagyobb mennyiségben termesztik világszerte. A szénhidrátban gazdag gabonafélék alapélelmiszernek számítanak; egyes fejlődő országokban a rizs, a búza vagy a kukorica adja szinte a teljes étrendet. A fejlett országokban fogyasztásuk mérsékeltebb és változatosabb, de itt is alapvető. (Forrás: Wikipédia)

-------------------------------------------------

Hoztam nektek egy kis érdekességet.... A kenyér nem csak önmagában fogyasztható...hozok kenyeres recepteket... 

Sünkenyér

Amire szükséged lesz:
- kenyér
- töltelék (ízlés szerint: sajt, krémsajt, sonka, snidling..)
- alufólia

Így csináld:
1. Vágd be kb. 2x2 cm-es kockákra a kenyeret, de vigyázz, hogy ne vágd ketté, az alja maradjon egybe
2. A kockák közeit tudod megtölteni. Tehetsz bele reszelt sajtot, krémsajtot, sonkát, snidlinget, hagymát, bacont, amit csak szeretsz.
3. Egy nagy alufóliával csomagold be az egész kenyeret és közepes hőfokon süsd így kb 15 percig
4. Vedd le az alufóliát, tedd vissza a kenyeret a sütőbe és így pirítsd további 5-10 percig.

 

 sunkenyer.jpg

(Forrás: Süss főzz)