Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsök

sargadinnye.jpg

 

 

 

 

 

 

Úgy gondolom szeretitek a gyümölcsöket. Az lenne a legjobb, és legegészségesebb, ha mindig az adott idény gyümölcseit fogyasztanánk, és lehetőleg nyersen. Azonban mint tudjuk ez nem mindig lehetséges, mert időnként megkívánja az ember tél közepén is a barackot, vagy a dinnyét. Ha nyáron jól gazdálkodtunk (vagy garázdálkodtunk), akkor lapulhat a fagyasztó mélyén eper, vagy dinnye, de a nagy áruházakban már gyakorlatilag minden gyümölcs kapható fagyasztott állapotban, vagy konzerv formában. Én továbbra is javasolnám ha lehet, a nagymama befőttjét (mert legalább abban biztosak lehetünk, hogy mit tartalmaz).

 

 

20120411-006.jpg

Eper cserépben nevelve (itt még csak virágzik)

Az eperről néhány gondolat. Nyers formájában a legfinomabb, esetleg megszórva cukorral, bár az sem szükséges rá. :-) Különböző krémeket (úgynevezett pohár krémeket lehet készíteni belőle). Egy kis tejjel turmixot, vagy egy kis tejföllel, joghurttal kikeverve bármilyen nyári frissítőt  készíthetünk belőle. Nem lehet elrontani. :-)

 2012augusztus-048.jpg

(Őszibarack saját bio termesztés) 

 

Ha érdekel titeket a kertészkedés, a gyümölcsök termesztése, és az hogy honnan kerül az asztalunkra, látogassatok el a kedvenc linkjeim között található www.kertemtitkai.hu oldalra...ott érdekes és hasznos tanácsokat kaphattok és akár kertben akár cserépben nevelhető növényekről legyen szó, egészen biztos vagyok benne, hogy jól fogtok szórakozni és sokat sokat fogtok tanulni. Kellemes böngészést (ott is). :-)

 

3621664_stock-vector-grape-berry.jpg

(Áfonya)