Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fontos konyhai eszközök / Kések

Ez most a legmodernebb: a kerámia késkészletem

fenykep1193.jpg

 

 Azt mondják az okosok, hogy ha már fel tudsz sorolni 10 féle kést, akkor gyakorlatilag készen állsz a főzésre. Na lássuk az alapoktól. :-)

 Ez eddig 8. És hol a többi? :-)))

 

konyhai_eszkozok-011.jpg

 

Be kell vallanom egy nagy hiányosságomat, nincs itthon halkés. De túléltük eddig is. :-) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akkor sem történik semmi, ha nincs otthon halkés. Halat, ha nem filézett, akkor egyébként is kézzel esszük, hogy ne nyeljük le az apró szálkákat. Nem? De. Na. :-)

 

 

 

 

Ez a vajazó kés.

konyhai_eszkozok-003.jpg

Tompa a hegye, gyakorlatilag éle sincs,  recéje sincs. Kapható műanyag nyéllel is, én hirtelen  felindulásból most ezt vettem ki a fiókból fotózási céllal.  További funkcióját tekintve ezt a fajtát szoktuk használni  akkor is, ha nagyon előkelően akarunk étkezni, (vagyis  szó szerint késsel villával), de igazából az ételnél csak  "támasztó" funkciója van, mert vágásra nem igazán  használható. (Viszont, ha nincs kéznél kisebb  csavarhúzó, és éppen szükséged lenne rá, ez a kés is  megteszi csavarhúzónak. :-) )

 

 

Zöldség aprító kés

konyhai_eszkozok-004.jpg

 

 

Na eeez a jó kés! Gyakorlatilag mindent ezzel vágok, szeletelek, aprítok, ami zöldség. Elég hegyes, elég éles, úgyhogy csak óvatosan a használatával. Ez egy konyhában nélkülözhetetlen eszköz. Tehát nem étkezéshez használjuk, hanem az ételek elkészítésekor. Gyönyörű kockákra tudjuk vágni vele a hagymát, jól lehet vele szeletelni a salátákhoz való zöldségeket (paprikát, paradicsomot, uborkát stb. stb.)

 

   

Steak kés

Nagyon hegyes, nagyon éles, és mivel eredeti funkcióját tekintve steak evésre fejlesztették ki nagyon recés is, annak érdekében, hogy bármilyen husit (étkezés közben) el tudjunk vele vágni. Készletben kapható. Ezt a kést szoktuk akkor teríteni, ha sült husit, rántott husit, (marha husit, disznót) eszünk. 

konyhai_eszkozok-005.jpg