Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fontos konyhai eszközök / Kanalak

 

 

 

 

Úgy gondolom a kanalak az egyik legfontosabb szerepet betöltő eszközök a konyhában. (Próbáld csak ki, ha véletlenül az összes kanál a mosatlan között van és Te épp éhes vagy! Na ugye? Én mondtam! :-) )

 

konyhai_eszkozok-001.jpg

 

Na akkor itt menjünk szépen sorban egymás után. Lentről felfelé.  A legalsó a mokkás kanál. Ezt a felnőttek kávézáshoz használják, de majd látni fogjátok, ha sok ételreceptet olvastok, nagyon sokszor ezt adják meg a fűszerek mértékegységeként. Pl.: 1 mokkáskanál só :-)

A középső a teáskanál. Igen, ezt vesszük elő a teázáshoz, de mint mértékegység szintén szerepel az ételreceptekben. Pl.: 1 teáskanál cukor (vagy 1 kiskanál cukor)

A harmadik a legfelső a leveses kanál. Ma már a dizájnoknak köszönhetően több féle fajta és formájú is van, de én továbbra is ezt a fajtát részesítem előnyben, mivel ebből nem folyik ki a leves. :-) 

A merőkanalakról néhány szó 

Létezik az egészen pici szószos merőkanál. Ez pont akkora, amekkora a szószos tálba belefér. Funkcióját tekintve kisebb adagok szedésére találták ki, pl. arra, hogy a sült husit meglocsold a szósszal, vagy a zöldségtálra szedjél vele egy kis mártást. 

A nagyobb merőkanalakat használjuk általában a pörköltekhez, tokányokhoz. Ennek a merőkanálnak az a lényege, hogy tudj vele szedni egyszerre husit, vagy zöldséget és szószt is. 

A legnagyobb merőkanalakat használjuk a levesek szedéséhez. 

A merőkanalakból is nagyon sok féle létezik, van fémből készült, van teflonhoz használatos, stb.stb.

 

fuszerek-007.jpg

 

 

A főzés legfontosabb kellékei a fakanalak

na ebből van bőven választék 

 

hungarianprovancemagdi-003.jpg