Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edények

A főzés során folyamatosan szükséged lesz tároló edényekre, kezdve a szeleteléstől, aprítástól a főzésig, majd a tálaláskor, végül pedig a maradékok elpakolásához is.

 

Valamikor nagyanyáink korában a zománcozott edények voltak a legpraktikusabbak a főzéshez. 

Aztán teret hódítottak a teflon bevonatú edények, én nagyon szerettem használni, egyrészt energiatakarékos, másrészt kevesebb olaj-zsír felhasználását igényelték. Érdemes ezekből is a minőségit beszerezni, például a Tefal termékeit. Egy készlettel ma már egy egész háztartást fent tudsz tartani vele.

 

Nekem most a legnagyobb szerelmem a kerámia bevonatos edények és kések. Nagyon minimális zsír-olaj felhasználásával már szuper egészséges ételeket lehet készíteni velük, bennük. A tisztításuk is roppant egyszerű, mert nem tapad le benne az étel, egy papír kéztörlővel tisztára törlöd és készítheted benne a következő fogást.

 

Az előkészítő edények általában műanyagok, nekem sok van bambuszból vagy üvegből készült is. Jobban szeretem az üvegtálakat használni, egyrészt környezetbarát, másrészt praktikus, harmadrészt egyszerű a tisztán tartása.  

keramia_labasok_argep.jpg

(A kép forrása: Árgép.hu)