Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gabonapelyhekről

 Az egészséges táplálkozás alapfeltétele, hogy reggelizzünk. Nagyon sok félét ismertek és szerettek is a reggelizőpelyhek közül. Roppant egyszerű az elkészítésük, fogsz egy tányért, beleöntöd a pelyhet, és tejjel felengeded. És már ehető is. :-) Ennél egyszerűbb nincs is. :-) 

 

chocapic_200x294.jpg

(Forrás: Nestlé.hu)

 

Ha több időd van, a natur pelyheket, műzliket, feldobhatod egy kis gyümölccsel, bármilyen idénygyümölcs (most épp eper, vagy cseresznye szezon van) és tej helyett összekevered natúr joghurttal. Kellemes frissítő reggeli. :-)

 

ciniminis-200x294.jpg

(Forrás: Nestlé.hu)

 

 

A natur cornflakes-t másféleképpen is fel lehet használni, például ha már unjátok a hagyományos panírozást, akkor a zsemlemorzsa helyett lehet azt használni. 

 

 

corn-flakes-200x294.jpg

(Forrás: Nestlé.hu)

 

Egy gyors recept zabpelyhes süti az egyik kedves ismerősömtől: 

 

Zabpelyhes süti by Györgyi



Hozzávalók: 25 dkg apró szemű zabpehely, 3 dl zabtej, 5 tojás, 15 dkg barna cukor, 1 ek kakaópor, 4-5 ek kókuszital por, 30 dkg magozott meggy

A tejet forraljuk fel, majd keverjük bele a pelyheket.
Lefedve, még a meleg hőben, hagyjuk megpuhulni őket.
Közben válasszuk szét a tojásokat.
A sárgákat keverjük krémesre a cukorral, kakaóval, és a kókuszital porral.
Ha az utóbbit nem tudjuk beszerezni (bio üzlet), akkor tegyünk helyette 2-3 ek kókuszreszeléket porítva.
A tojások fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
A meggyet magozzuk ki.
A krémbe keverjük bele a zabot, majd a meggyet is a levével együtt.
Legvégül keverjük bele a tojáshabot is.
Vékonyan kiolajozott, zabliszttel körbehintett tepsibe öntjük a masszát (kb. 30x40 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben kihűtjük, szeleteljük.

 

 uj_nestle_gabonapehely.jpg

ÚJ!!! ABC Gabonapehely!!!

(Forrás: Nestlé.hu)